Кожного року в нашому місті з’являються нові кафе, ресторани та їдальні. Всі підприємці прагнуть вигідно та надійно купити торгове обладнання в Чернівцях і бути впевненими в справжності обраного бренду. Сучасні виробники пропонують гідний асортимент і широкий діапазон цін, що забезпечує максимальне задоволення потреб конкретного закладу громадського харчування. Питання з підбором необхідного обладнання повинно вирішуватися ще на початковому етапі – при розробці бізнес-плану.

В компанії ІнТех вам запропонують комплексний підхід, що позбавить від необхідності «збирати по частинам» майбутню кухню. Розширений асортимент дозволяє повністю укомплектувати заклади різного рівню та функціонального спрямування – від невеличких кафе та пекарень до елітних ресторанів.

Загальні вимоги до ресторанного обладнання

Враховуючи досить велику вартість даної категорії товарів, вибір має здійснюватися після врахування основних критеріїв. До них належать:

  • Площа приміщення (для приготування, зберігання або продажу їжі).
  • Число посадочних місць та орієнтовна кількість відвідувачів у «часи пік».
  • Функціональне призначення закладу – пекарня, кафе, ресторан, піцерія тощо.
  • Особливості меню.

Підрахунок «клієнтського потоку» допоможе визначитися з вимогами до кухонного обладнання та місткістю шаф. Розміри приміщення безпосередньо впливають на комплектацію, з врахуванням всіх санітарно-гігієнічних нормативів. Можливо, власникам невеликих кухонь доведеться відмовитися від деякої техніки або ж придбати менш габаритні моделі. Важливою вимогою є можливість вільного пересування персоналу. Для приготування окремих позицій меню потрібна спеціальна техніка – тістоміси, диспансери, фритюрниці тощо. Якщо в вашому меню планується лише 1 чи 2 такі страви, вони мають бути дуже популярними щоб окупити фінансові вкладення. Принципово важливим є придбання саме професійної техніки, адже вона розрахована на тривалу експлуатацію в інтенсивному режимі та обробку значних обсягів продукції

Основні види ресторанного обладнання

Вибір технологічного інвентарю повинен здійснюватися після детального ознайомлення з усіма санітарними нормативами для закладів громадського харчування. Підприємець має врахувати відповідні стандарти для комплектації приміщення, співвіднести їх з вимогами санітарних правил та правил пожежної безпеки. За функціональним призначенням розрізняють такі основні категорії професійного обладнання:

  • Пекарське – конвекційні печі, тістоміси, міксери, хліборізки, слайсери тощо.
  • Холодильне – камери для охолодження та заморозки, холодильні столи, столи для піци та т.п.
  • Технологічне – фритюрниці, жарочні шафи, посудомийки, лінії роздачі, пароконвектомати та інше.
  • Вагове – платформені та торгові ваги, моделі з чеко друком тощо.

При розташуванні різної техніки треба уникати контакт напівфабрикатів і готової продукції, а також – сировини. Це дуже важливо як для досягнення якості самої продукції, так і для попередження ймовірних проблем з контролюючими органами. При врахуванні цих нескладних порад ви зможете дати гідний старт майбутньому бізнесу та ефективно налагодити роботу власного закладу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.