Кожного року в нашому місті з’являються нові кафе, ресторани та їдальні. Всі підприємці прагнуть вигідно та надійно купити торгове обладнання в Чернівцях і бути впевненими в справжності обраного бренду. Сучасні виробники пропонують гідний асортимент і широкий діапазон цін, що забезпечує максимальне задоволення потреб конкретного закладу громадського харчування. Питання з підбором необхідного обладнання повинно вирішуватися ще на початковому етапі – при розробці бізнес-плану.

В компанії ІнТех вам запропонують комплексний підхід, що позбавить від необхідності «збирати по частинам» майбутню кухню. Розширений асортимент дозволяє повністю укомплектувати заклади різного рівню та функціонального спрямування – від невеличких кафе та пекарень до елітних ресторанів.

Загальні вимоги до ресторанного обладнання

Враховуючи досить велику вартість даної категорії товарів, вибір має здійснюватися після врахування основних критеріїв. До них належать:

  • Площа приміщення (для приготування, зберігання або продажу їжі).
  • Число посадочних місць та орієнтовна кількість відвідувачів у «часи пік».
  • Функціональне призначення закладу – пекарня, кафе, ресторан, піцерія тощо.
  • Особливості меню.

Підрахунок «клієнтського потоку» допоможе визначитися з вимогами до кухонного обладнання та місткістю шаф. Розміри приміщення безпосередньо впливають на комплектацію, з врахуванням всіх санітарно-гігієнічних нормативів. Можливо, власникам невеликих кухонь доведеться відмовитися від деякої техніки або ж придбати менш габаритні моделі. Важливою вимогою є можливість вільного пересування персоналу. Для приготування окремих позицій меню потрібна спеціальна техніка – тістоміси, диспансери, фритюрниці тощо. Якщо в вашому меню планується лише 1 чи 2 такі страви, вони мають бути дуже популярними щоб окупити фінансові вкладення. Принципово важливим є придбання саме професійної техніки, адже вона розрахована на тривалу експлуатацію в інтенсивному режимі та обробку значних обсягів продукції

Основні види ресторанного обладнання

Вибір технологічного інвентарю повинен здійснюватися після детального ознайомлення з усіма санітарними нормативами для закладів громадського харчування. Підприємець має врахувати відповідні стандарти для комплектації приміщення, співвіднести їх з вимогами санітарних правил та правил пожежної безпеки. За функціональним призначенням розрізняють такі основні категорії професійного обладнання:

  • Пекарське – конвекційні печі, тістоміси, міксери, хліборізки, слайсери тощо.
  • Холодильне – камери для охолодження та заморозки, холодильні столи, столи для піци та т.п.
  • Технологічне – фритюрниці, жарочні шафи, посудомийки, лінії роздачі, пароконвектомати та інше.
  • Вагове – платформені та торгові ваги, моделі з чеко друком тощо.

При розташуванні різної техніки треба уникати контакт напівфабрикатів і готової продукції, а також – сировини. Це дуже важливо як для досягнення якості самої продукції, так і для попередження ймовірних проблем з контролюючими органами. При врахуванні цих нескладних порад ви зможете дати гідний старт майбутньому бізнесу та ефективно налагодити роботу власного закладу.

Також буде цікаво:   Genesis і Meta безоплатно навчатимуть IT-підприємців з України