Всі ми любимо смачні коктейлі: молочні, алкогольні, фруктові і т.д. Багатьом хотілося б навіть повправлятися в їх приготуванні. А якщо хочеться, то можна собі в цьому відмовляти! Тому варто поспішити і придбати блендер, який дозволить не тільки розвивати таланти бармена, але і принесе з собою ряд додаткових корисних функцій. Ось саме про видах блендера, їх функціональні можливості, про рекомендації по їх вибору і буде наша стаття.

Що ж робить блендер? Це пристрій збиває, подрібнює і перемішує різні інгредієнти. Самі по собі блендери діляться на два типи: стаціонарні і занурені детальніше на http://www.moyo.ua/tekhnika-dlya-kuhni/blendery/

Стаціонарний блендер випускають у вигляді глечика, який стоїть на підставці-базі. У цій базі розташований моторчик, який призводить ніж блендера в рух. За допомогою стаціонарного блендера Ви зможете приготувати соуси, супи, овочеві і фруктові пюре, коктейлі, перемішати тісто, подрібнити лід. Перевагою блендера цього типу вважається його вміння працювати автономно, але сам по собі прилад досить габаритний. Тому якщо у Вас невелика кухня, зупиніть свій вибір на зануреному блендері.

Занурений блендер відрізняється довгастої формою, в нижній частині його корпусу розташований  ніж. В процесі експлуатації Вам можна користуватися як пластиковим стаканчиком з комплекту, так і будь-якою іншою допоміжною ємністю: каструлею, мискою і т.д. Перевагами зануреного блендера перед стаціонарним є велика функціональність і компактність. До недоліків відносять його залежність від людини, тобто Вам треба буде тримати в руках блендер протягом роботи з ним. Крім того, занурений блендер ретельно подрібнює продукти саме в невеликих кількостях і досить чутливий, якщо обсяг інгредієнтів буде вище максимально допустимого.

Рекомендації по вибору:

Якщо ви не хочете бути прив’язаним (дружиною) до блендеру і контролювати процес роботи, то Ваш блендер – стаціонарний. Підбираючи відповідну модель стаціонарного блендера, дивіться на:

Ємність чаші в літрах дозволить Вам визначити, який обсяг готового продукту Ви отримаєте. Тут варто бути уважніше, оскільки зазначений в характеристиках обсяг приблизно на 300 мл буде менше кінцевого, корисного об’єму глечика. Подумки прикиньте, чи вистачить Вам такого обсягу для отримання бажаного обсягу готового продукту.

Матеріал виготовлення глечика. Глечики / чаші стаціонарних блендерів бувають скляними і пластмасовими. Скляна легко розбивається при падінні, тому радимо придбати блендер з пластикової чашею. Єдине, чим, можливо, Вас засмутить пластик це те, що він може подряпатися або помутніти. Щоб уникнути подібних явищ переконайтеся в міцності і якості пластмаси.

Також буде цікаво:   Ночіно: Італійський лікер з зелених горіхів

Потужність – це така характеристика, яка допоможе Вам спрогнозувати, наскільки функціональна обрана Вами модель. Наприклад, потужність моделей, призначених для подрібнення льоду, повинна становити не менше 600-700 Ватт, ними ж легко можна буде перемолоти і сирі овочі. Ви легко обійдетеся стаціонарним блендером малої потужності, якщо купуєте його для подрібнення м’яких фруктів, варених овочів, а також для приготування коктейлів.

Кількість швидкостей безпосередньо впливає на якість роботи блендера. Чим їх більше, тим краще і швидше буде йти процес приготування.

Наявність функції автоматичного очищення забезпечить якісну і безопаности очистку без Вашого втручання. Все, що Вам потрібно буде зробити – це налити теплу водичку і натиснути кнопочку «самоочищення».

Якщо Ви вирішили, що найкращим варіантом буде занурений блендер, зверніть увагу на наступні характеристики:

Кількість насадок. Чим більшою кількістю насадок має Ваш блендер, тим більше його функціональність. Це дає Вам можливість маніпулювати ним собі на втіху: подрібнювати горіхи, часник, готувати супи-пюре, змішувати морозиво / вершки з фруктами, збивати яйця, замішувати рідке тісто, експериментувати з коктейлями і робити суміші для маленьких дітей в домашніх умовах.

Матеріал занурювальної частини буває двох видів: нержавіюча сталь і пластик. Пластик легше і дешевше, а нержавійка дорожче і міцніше.

Потужність рівнозначно важлива як для цього типу блендерів, так і для стаціонарних. Тобто все, що ми писали про показники потужності стаціонарних блендерів, відноситься і до занурених.

Кількість швидкостей. Число швидкостей дозволить Вам відразу ж і без праці визначити, з якою ефективністю буде працювати блендер. Оскільки зануреним блендером Ви будете проробляти велику кількість різноманітних операцій, то регулювання швидкості відповідно до тієї чи іншої операцією тільки поліпшить якість роботи і допоможе отримати бажаний результат.

Кріплення на стіну. Цей додатковий комплектує елемент як не можна до речі підійде для Вас, якщо Ви звикли по мінімуму завантажувати кухонний простір. За допомогою кріплення Ви зможете повісити блендер в будь-яке зручне для Вас місце.

Тепер Вам залишається тільки оформити замовлення на MOYO купити блендер і радувати своїх близьких і друзів кулінарними і барменские здібностями. Адже блендер – корисний прилад, який не потребує великих вкладень капіталу, але володіє широкою функціональністю. Багато в чому він зможе замінити Вам кухонний комбайн, при цьому заощадить в займаної площі і засобах.