Спиртні напої бувають дуже різними. Існують з низьким вмістом алкоголю, які виробляють, зброджуючи продукти, що містять крохмаль або цукор. І звичайно ж, є напої з високим вмістом п’янкого алкоголю, які готуються шляхом перегонки перших. У випадку з винами нерідко вміст алкоголю збільшують, додаючи в нього продукти перегонки – так виходять портвейни і хереси. Одержуваний продукт в результаті визначається використовуваним процесом приготування. Наприклад, пиво готується в результаті неповного процесу бродіння і витримки (всього 1-2 тижні), завдяки чому кількість алкоголю в ньому не перевищує 3-8%.

Приготування ж вина вважає більш повний процес бродіння і більш довгу витримку (іноді до десятиліть), завдяки чому кількість алкоголю в напої становить 7-18%.
Основним способом виробництва спиртних напоїв є біологічне бродіння, коли, крім етилового спирту, утворюється цілий ряд інших речовин, званих сивушними маслами. Ці домішки мають досить високу токсичність і тому видаляються з міцних напоїв шляхом перегонки, чищення за допомогою активованого вугілля або проміжним окисленням (наприклад, перманганатом калію). Чи не піддаються перегонці алкогольні напої (такі, як пиво або вино) містять велику кількість сивушних масел.

Пити спиртні напої забороняють далеко не всі світові релігії. Хоча це може здатися дивним, але в християнстві вживання алкоголю не забороняється, і більш того – вино грає важливу роль в обрядах. Релігія і спиртні напої раніше були дещо більше пов’язані між собою, ніж сьогодні. Наприклад, на час посту алкоголь не подавався навіть в трактирах.

Строго заборонено споживання алкоголю в Ісламі, старовіри та П’ятидесятництво. Зате свідки Єгови дозволяють споживання алкогольних напоїв вельми мудро – до тих пір, поки це не переростає в залежність і пристрасть. Заборонено хіба що чокатися і виступати з тостами. Також шанобливо ставиться до алкоголю Іудаїзм – в деяких ритуалах використовується вино, проте виключно кошерне. Саме ця кошерность в питанні виноробства обумовлена ​​не способом приготування або сортом винограду, а дотриманням при цьому певних законів. Кошерним вважається те вино, яке не було використано в релігійних обрядах іновірців і вироблено з моменту видавлювання виноградного соку виключно релігійними євреями.

Також присутній алкоголь і в житті індуїстів. У Ригведах навіть згаданий особливий п’янкий трунок під назвою “сома”, який готувався з рослини, яка більше не існує. У деяких індійських штатах, правда, сьогодні введена заборона на вживання алкоголю, але він має лише соціальне підґрунтя і ніякого відношення до релігії.

Також буде цікаво:   Двери "Армада" - качество, стиль и приемлемая стоимость

Втім, це просто цікаві деталі. Купити чи ні алкоголь в результаті вирішувати вам. У магазині winefood.com.ua представлені ціни, фотографії і вичерпна інформація про марки і різновиди світового алкоголю.

Тільки Winefood ви можете купити деякі дуже рідкісні види алкоголю за вигідною ціною.