Немає нічого кращого келиха доброго вина після довгого дня і смачної вечері. І ніщо не повинно зіпсувати задоволення. Ці лайфхаки не дадуть дрібним ускладнень перешкодити вам насолодитися улюбленим напоєм.

Як відкрити пляшку вина без штопора

За допомогою стрічки

  • Протолкніть пробку всередину пляшки чимось довгим і міцним, наприклад олівцем.
  • Складіть стрічку навпіл петлею вниз і підведіть її під пробку так, щоб пробка вертикально стояла на стрічці.
  • Однією рукою тримайте пляшку, а другою – обидва кінці стрічки.
  • Сильно тягніть за кінці стрічки до тих пір, поки не витягнете пробку.

За допомогою черевика

  • Вставте пляшку в черевик і міцно притисніть дно пляшки до устілки.
  • Однією рукою тримайте горло пляшки, а іншою візьміть черевик за ніс.
  • Постукайте підошвою черевика об стіну або підлогу. Як тільки пробка висунеться з горлечка і ослабне, витягніть її.

Як охолодити вино

Мокрі паперові рушники

Загорніть пляшку в мокрий паперовий рушник і покладіть в морозилку на 10 хвилин.

Лід і сіль

Щоб швидко охолодити вино, покладіть пляшку в відерце з льодом і сіллю. Сіль знижує температуру замерзання, тому, коли лід буде танути, вийде більш холодна вода, яка швидше охолодить вино.

Заморожений виноград

Заморозьте кілька виноградин і використовуйте їх замість кубиків льоду. Вино залишиться холодним і нерозбавленим.

Як зберігати відкрите вино

Правильна температура

Червоне вино повинно зберігатися при температурі не вище 20°С. Не тримайте вино на протязі і під прямими сонячними променями, а також не зберігайте пляшки в горизонтальному положенні.

Закупорюйте пляшку

Затикайте пляшку пробкою кожен раз після того, як наповнили келих. Якщо після цього прибрати вино в холодильник, воно прекрасно простоїть там ще 3-5 днів.

Винні кубики льоду

Вилийте залишки вина в формочку для льоду і заморозьте. Винний лід можна використовувати при приготуванні різних страв.

Як замовляти і купувати вино

Купуйте безпосередньо у виноробів

Вина від маленьких виноробів, як правило, виявляються не гірше продукції іменитих брендів, а коштують набагато дешевше. Коли ви купуєте вино в магазині, ви оплачуєте всі накрутки оптовиків, посередників і роздрібних продавців. Купуючи вино безпосередньо у виробника, навіть з урахуванням витрат на доставку ви економите чимало грошей.

Замовляйте цілу пляшку

Келих вина в ресторані може коштувати вам стільки, скільки заклад платить за всю пляшку. Вино, яке пропонується келихами на розлив, часто наливають з уже відкритих пляшок: таке вино може запросто виявитися видихлим.

Також буде цікаво:   Як за допомогою філософії розібратися, чому вірити, а чому ні

Як вивести плями від червоного вина

Молоко

Поки винна пляма не встигла підсохнути, налийте на неї трохи молока. Через годину промийте одяг водою.

Сіль

Відразу ж після того, як вино потрапило на тканину, посипте пляму кухонною сіллю. Як тільки сіль вбере в себе вино, зчистіть все щіткою.

Крем для гоління

Якщо пляма встигла засохнути, нанесіть на неї крем для гоління, а потім виперіть річ в гарячій воді.