Немає нічого кращого келиха доброго вина після довгого дня і смачної вечері. І ніщо не повинно зіпсувати задоволення. Ці лайфхаки не дадуть дрібним ускладнень перешкодити вам насолодитися улюбленим напоєм.

Як відкрити пляшку вина без штопора

За допомогою стрічки

  • Протолкніть пробку всередину пляшки чимось довгим і міцним, наприклад олівцем.
  • Складіть стрічку навпіл петлею вниз і підведіть її під пробку так, щоб пробка вертикально стояла на стрічці.
  • Однією рукою тримайте пляшку, а другою – обидва кінці стрічки.
  • Сильно тягніть за кінці стрічки до тих пір, поки не витягнете пробку.

За допомогою черевика

  • Вставте пляшку в черевик і міцно притисніть дно пляшки до устілки.
  • Однією рукою тримайте горло пляшки, а іншою візьміть черевик за ніс.
  • Постукайте підошвою черевика об стіну або підлогу. Як тільки пробка висунеться з горлечка і ослабне, витягніть її.

Як охолодити вино

Мокрі паперові рушники

Загорніть пляшку в мокрий паперовий рушник і покладіть в морозилку на 10 хвилин.

Лід і сіль

Щоб швидко охолодити вино, покладіть пляшку в відерце з льодом і сіллю. Сіль знижує температуру замерзання, тому, коли лід буде танути, вийде більш холодна вода, яка швидше охолодить вино.

Заморожений виноград

Заморозьте кілька виноградин і використовуйте їх замість кубиків льоду. Вино залишиться холодним і нерозбавленим.

Як зберігати відкрите вино

Правильна температура

Червоне вино повинно зберігатися при температурі не вище 20°С. Не тримайте вино на протязі і під прямими сонячними променями, а також не зберігайте пляшки в горизонтальному положенні.

Закупорюйте пляшку

Затикайте пляшку пробкою кожен раз після того, як наповнили келих. Якщо після цього прибрати вино в холодильник, воно прекрасно простоїть там ще 3-5 днів.

Винні кубики льоду

Вилийте залишки вина в формочку для льоду і заморозьте. Винний лід можна використовувати при приготуванні різних страв.

Як замовляти і купувати вино

Купуйте безпосередньо у виноробів

Вина від маленьких виноробів, як правило, виявляються не гірше продукції іменитих брендів, а коштують набагато дешевше. Коли ви купуєте вино в магазині, ви оплачуєте всі накрутки оптовиків, посередників і роздрібних продавців. Купуючи вино безпосередньо у виробника, навіть з урахуванням витрат на доставку ви економите чимало грошей.

Замовляйте цілу пляшку

Келих вина в ресторані може коштувати вам стільки, скільки заклад платить за всю пляшку. Вино, яке пропонується келихами на розлив, часто наливають з уже відкритих пляшок: таке вино може запросто виявитися видихлим.

Також буде цікаво:   Секрет швидкого навчання від Ілона Маска

Як вивести плями від червоного вина

Молоко

Поки винна пляма не встигла підсохнути, налийте на неї трохи молока. Через годину промийте одяг водою.

Сіль

Відразу ж після того, як вино потрапило на тканину, посипте пляму кухонною сіллю. Як тільки сіль вбере в себе вино, зчистіть все щіткою.

Крем для гоління

Якщо пляма встигла засохнути, нанесіть на неї крем для гоління, а потім виперіть річ в гарячій воді.