Глінтвейн – це гарячий алкогольний напій на основі вина. «Глінтвейн» походить від німецького слова «Glühwein» – палаюче вино. Сьогодні в усьому світі люблять глінтвейн, рецепт в сучасному його вигляді був придуманий північними німецькими народами. Правда, ще греки і римляни готували щось схоже на глінтвейн, рецепт приготування, проте, не передбачав нагріванні.
Малиновий глінтвейн з розмарином
Горячий зимовий напій з приголомшливим ароматом ягід, цитруса і прянощів.
Час приготування
Загальне | 25 хв. |
Активне | 5 хв. |
Інгредієнти
Апельсин | 1 штука |
Червоне вино | 750 мл |
Малина | 450 г |
Бадьян | 3 зірочки |
Запашний перець горошком | 2 ч. ложки |
Ціла сушена гвоздика | 2 ч. ложки |
Кориця | 3 палички |
Свіжий розмарин | 2 гілочки |
Кленовий сироп, мед або цукровий сироп | 80 г |
Приготування
1.
Зріжте з апельсина цедру. М’якоть для цього рецепта не знадобиться.
2.
Всі інгредієнти помістіть в каструлю і поставте на плиту.
3.
Доведіть практично до кипіння. Потім зробіть слабкий вогонь і готуйте 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
4.
Процідіть напій і подавайте гарячим.
Глінтвейн з червоного вина з яблучним сидром та бренді
Один з варіантів приготування традиційного гарячого напою.
Час приготування
Загальне | 35 хв. |
Активне | 10 хв. |
Інгредієнти
Апельсин | 1 штука |
Червоне вино | 750 мл |
Яблучний сидр | 450 мл |
Мед | 85 г |
Гвоздика | 5 штук |
Кардамон | 4 коробочки |
Кориця | 2 палички |
Бадьян | 1 штука |
Бренді | 60 мл |
Приготування
1.
З апельсина зріжте цедру, не зачіпаючи білу частину. Вичавіть з фрукта сік.
2.
У каструлю влийте вино, сидр і цитрусовий сік. Додайте цедру, мед і прянощі. Перемішайте.
3.
Поставте на повільний вогонь і підігрівайте близько 30 хвилин. Слідкуйте, щоб напій ні в якому разі не кипів.
4.
Зніміть з плити і додайте бренді. Подавайте глінтвейн гарячим.