Глінтвейн – це гарячий алкогольний напій на основі вина. «Глінтвейн» походить від німецького слова «Glühwein» – палаюче вино. Сьогодні в усьому світі люблять глінтвейн, рецепт в сучасному його вигляді був придуманий північними німецькими народами. Правда, ще греки і римляни готували щось схоже на глінтвейн, рецепт приготування, проте, не передбачав нагріванні.

Малиновий глінтвейн з розмарином

Горячий зимовий напій з приголомшливим ароматом ягід, цитруса і прянощів.

Час приготування

Загальне25 хв.
Активне5 хв.

Інгредієнти

Апельсин1 штука
Червоне вино750 мл
Малина450 г
Бадьян3 зірочки
Запашний перець горошком2 ч. ложки
Ціла сушена гвоздика2 ч. ложки
Кориця3 палички
Свіжий розмарин2 гілочки
Кленовий сироп, мед або цукровий сироп80 г

Приготування

1.

Зріжте з апельсина цедру. М’якоть для цього рецепта не знадобиться.

2.

Всі інгредієнти помістіть в каструлю і поставте на плиту.

3.

Доведіть практично до кипіння. Потім зробіть слабкий вогонь і готуйте 10-15 хвилин, періодично помішуючи.

4.

Процідіть напій і подавайте гарячим.

Глінтвейн з червоного вина з яблучним сидром та бренді

Один з варіантів приготування традиційного гарячого напою.

Час приготування

Загальне35 хв.
Активне10 хв.

Інгредієнти

Апельсин1 штука
Червоне вино750 мл
Яблучний сидр450 мл
Мед85 г
Гвоздика5 штук
Кардамон4 коробочки
Кориця2 палички
Бадьян1 штука
Бренді60 мл

Приготування

1.

З апельсина зріжте цедру, не зачіпаючи білу частину. Вичавіть з фрукта сік.

2.

У каструлю влийте вино, сидр і цитрусовий сік. Додайте цедру, мед і прянощі. Перемішайте.

3.

Поставте на повільний вогонь і підігрівайте близько 30 хвилин. Слідкуйте, щоб напій ні в якому разі не кипів.

4.

Зніміть з плити і додайте бренді. Подавайте глінтвейн гарячим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.