Додайте в напій мед, цукор або інший підсолоджувач до смаку.

Чай з шипшиною, горіхами та корицею

Складові:

  • 30 г цілої сушеної шипшини;
  • 30 г волоських горіхів;
  • 1 паличка кориці;
  • ½ склянки (об’ємом 200 мл) сухого чорного чаю;
  • вода.

Приготування

Подрібніть шипшину, але не надто сильно. Горіхи дрібно поріште і злегка обсмажте на гарячій сковороді. Розламайте на кілька дрібних частин корицю.

Змішайте підготовлені інгредієнти та сухий чай. Заберіть у ємність із кришкою. Найкраще дати суміші настоятися протягом 5-10 днів, щоб аромати з’єдналися. Суміш можна зберігати і довше, як звичайний чай.

Щоб заварити напій, залийте 1-1½ столову ложку суміші 300 мл гарячої води. Дайте настоятися 15 хвилин і процідіть чай.

Чай з шипшиною, мандарином, лимоном, корицею та бадяном

Складові:

  • 1 л води;
  • 60 г цілої сушеної шипшини;
  • 1 паличка кориці;
  • 1 зірочка бадяна;
  • 1 мандарин;
  • 1 столова ложка сухого чорного або зеленого чаю;
  • ½ лимона.

Приготування

Закип’ятіть у каструлі воду. Викладіть туди шипшину, корицю та бадьян. Зменшіть вогонь до мінімального та варіть 10 хвилин.

Тим часом почистіть мандарин. Додайте в каструлю мандаринову шкірку та чай. Проварити ще 5 хвилин.

Зніміть напій із плити. Вижміть туди сік із лимона та мандарину. Накрийте кришкою, залиште на 5-10 хвилин і процідіть.

Чай з шипшиною та журавлиною

Складові:

  • 1½ столової ложки цілої сушеної шипшини;
  • 1 столова ложка свіжих або заморожених журавлин;
  • 1 чайна ложка сухого зеленого чаю;
  • 600 мл води.

Приготування

Всипте в ємність шипшину, журавлину та чай. Злегка помніть ягоди. Залийте окропом, укутайте та залиште на 15–20 хвилин. Перед вживанням процідіть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.