Додайте в напій мед, цукор або інший підсолоджувач до смаку.

Чай з шипшиною, горіхами та корицею

Складові:

  • 30 г цілої сушеної шипшини;
  • 30 г волоських горіхів;
  • 1 паличка кориці;
  • ½ склянки (об’ємом 200 мл) сухого чорного чаю;
  • вода.

Приготування

Подрібніть шипшину, але не надто сильно. Горіхи дрібно поріште і злегка обсмажте на гарячій сковороді. Розламайте на кілька дрібних частин корицю.

Змішайте підготовлені інгредієнти та сухий чай. Заберіть у ємність із кришкою. Найкраще дати суміші настоятися протягом 5-10 днів, щоб аромати з’єдналися. Суміш можна зберігати і довше, як звичайний чай.

Щоб заварити напій, залийте 1-1½ столову ложку суміші 300 мл гарячої води. Дайте настоятися 15 хвилин і процідіть чай.

Чай з шипшиною, мандарином, лимоном, корицею та бадяном

Складові:

  • 1 л води;
  • 60 г цілої сушеної шипшини;
  • 1 паличка кориці;
  • 1 зірочка бадяна;
  • 1 мандарин;
  • 1 столова ложка сухого чорного або зеленого чаю;
  • ½ лимона.

Приготування

Закип’ятіть у каструлі воду. Викладіть туди шипшину, корицю та бадьян. Зменшіть вогонь до мінімального та варіть 10 хвилин.

Тим часом почистіть мандарин. Додайте в каструлю мандаринову шкірку та чай. Проварити ще 5 хвилин.

Зніміть напій із плити. Вижміть туди сік із лимона та мандарину. Накрийте кришкою, залиште на 5-10 хвилин і процідіть.

Чай з шипшиною та журавлиною

Складові:

  • 1½ столової ложки цілої сушеної шипшини;
  • 1 столова ложка свіжих або заморожених журавлин;
  • 1 чайна ложка сухого зеленого чаю;
  • 600 мл води.

Приготування

Всипте в ємність шипшину, журавлину та чай. Злегка помніть ягоди. Залийте окропом, укутайте та залиште на 15–20 хвилин. Перед вживанням процідіть.

Також буде цікаво:   Отоларинголог