Протеїн — це поживна речовина, яка потрібна людському організму для росту, відновлення та правильної роботи клітин. Він міститься в широкому асортименті їжі, дуже важливо, щоб людина щодня отримувала достатню кількість речовини у своєму раціоні. Скільки протеїну потрібно приймати, залежить від ваги, статі, віку та стану здоров’я. Задоволення протеїнової потреби легко досягти, вживаючи різноманітну їжу рослинного та тваринного походження: м’ясо та риба, яйця, молочні продукти, насіння та горіхи, а також бобові (квасоля та сочевиця).

Онлайн-магазин «АТЛЕТМАРКЕТ» пропонує сироватковий протеїн, який є одним з основних речовин, що містяться в молочних продуктах. Він забезпечує значну кількість необхідних амінокислот, необхідних для виконання функцій, які виконують в організмі протеїни. Люди зазвичай приймають таку добавку, щоб поліпшити спортивні показники та розв’язати проблеми із харчовим дефіцитом.

Амінокислоти — складова частина протеїнів

Протеїни складаються із будівельних блоків, які називаються амінокислотами. Існує близько 20 різних амінокислот, які зв’язуються між собою в різних комбінаціях. Людське тіло використовує їх для утворення нових сполучень м’язів та кісток, ферментів, гормонів. Також може використовувати їх як джерело енергії. Деякі амінокислоти можуть вироблятися людським організмом — їх одинадцять. Існує також дев’ять незамінних амінокислот, які тіло не здатне виробляти, тому потрібно включити достатню кількість цих речовин у раціон, щоб організм здатен був функціонувати.

Типи сироваткового протеїну

Сироватковий протеїн — як правило, у формі порошку — можна додавати в рідини або м’яку їжу, наприклад, яблучне пюре, або змішувати з льодом і свіжими фруктами для приготування смузі. Існує три типи цього продукту:

  1. Концентрат — як випливає з назви, протеїнова речовина тут концентрована, зберігає більше поживних речовин, ніж інші типи спортивного харчування, завдяки методам обробки.
  2. Ізолят засвоюється швидше, ніж концентрат, зазвичай видаляється з усіх вуглеводів, лактози, що робить його придатним для багатьох людей, в яких виявлена непереносимість лактози. Оскільки більша частина жиру була вилучена, ізолят вважається жиророзчинним вітаміном.
  3. Гідролізат попередньо перетравлюється, частково гідролізується, — це означає, що під час виробничого процесу додається вода для розщеплення складових сполук, щоб їх було легше засвоїти організмом.

Переважні особливості

Сироватковий протеїн — це досить феноменальний продукт із дуже висококонцентрованою харчовою цінністю, а наукові дослідження виявили численні переваги використання.

При недостатній кількості амінокислот м’язи втрачають обсяг. Для всіх, хто бажає максимально швидко набрати м’язову масу або просто схуднути, речовини з дуже високою біологічною цінністю підходять найкраще, оскільки містять велику кількість незамінних амінокислот, тому після важких тренувань організм дуже швидко відновлюється.

Також буде цікаво:   Як зменшити біль у горлі в домашніх умовах