Протеїн — це поживна речовина, яка потрібна людському організму для росту, відновлення та правильної роботи клітин. Він міститься в широкому асортименті їжі, дуже важливо, щоб людина щодня отримувала достатню кількість речовини у своєму раціоні. Скільки протеїну потрібно приймати, залежить від ваги, статі, віку та стану здоров’я. Задоволення протеїнової потреби легко досягти, вживаючи різноманітну їжу рослинного та тваринного походження: м’ясо та риба, яйця, молочні продукти, насіння та горіхи, а також бобові (квасоля та сочевиця).

Онлайн-магазин «АТЛЕТМАРКЕТ» пропонує сироватковий протеїн, який є одним з основних речовин, що містяться в молочних продуктах. Він забезпечує значну кількість необхідних амінокислот, необхідних для виконання функцій, які виконують в організмі протеїни. Люди зазвичай приймають таку добавку, щоб поліпшити спортивні показники та розв’язати проблеми із харчовим дефіцитом.

Амінокислоти — складова частина протеїнів

Протеїни складаються із будівельних блоків, які називаються амінокислотами. Існує близько 20 різних амінокислот, які зв’язуються між собою в різних комбінаціях. Людське тіло використовує їх для утворення нових сполучень м’язів та кісток, ферментів, гормонів. Також може використовувати їх як джерело енергії. Деякі амінокислоти можуть вироблятися людським організмом — їх одинадцять. Існує також дев’ять незамінних амінокислот, які тіло не здатне виробляти, тому потрібно включити достатню кількість цих речовин у раціон, щоб організм здатен був функціонувати.

Типи сироваткового протеїну

Сироватковий протеїн — як правило, у формі порошку — можна додавати в рідини або м’яку їжу, наприклад, яблучне пюре, або змішувати з льодом і свіжими фруктами для приготування смузі. Існує три типи цього продукту:

  1. Концентрат — як випливає з назви, протеїнова речовина тут концентрована, зберігає більше поживних речовин, ніж інші типи спортивного харчування, завдяки методам обробки.
  2. Ізолят засвоюється швидше, ніж концентрат, зазвичай видаляється з усіх вуглеводів, лактози, що робить його придатним для багатьох людей, в яких виявлена непереносимість лактози. Оскільки більша частина жиру була вилучена, ізолят вважається жиророзчинним вітаміном.
  3. Гідролізат попередньо перетравлюється, частково гідролізується, — це означає, що під час виробничого процесу додається вода для розщеплення складових сполук, щоб їх було легше засвоїти організмом.

Переважні особливості

Сироватковий протеїн, який можна придбати в каталозі https://www.atletmarket.com.ua/products/proteiny_biotech/iso-whey-zero-biotech.html, — це досить феноменальний продукт із дуже висококонцентрованою харчовою цінністю, а наукові дослідження виявили численні переваги використання.

При недостатній кількості амінокислот м’язи втрачають обсяг. Для всіх, хто бажає максимально швидко набрати м’язову масу або просто схуднути, речовини з дуже високою біологічною цінністю підходять найкраще, оскільки містять велику кількість незамінних амінокислот, тому після важких тренувань організм дуже швидко відновлюється.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.