Ці рецепти – вигадка Брук Маклей, мами чотирьох дітей, яка не з чуток знає, як важливо навчити своїх чад готувати.
Будучи зайнятою мамою, я вирішила переглянути своє ставлення до сімейного життя і зрозуміла, що більшість обов’язків по будинку, які я виконувала сама, можна доручити моїм дітям.
Замість того щоб просто задовольняти їхні забаганки, я вирішила, що зараз саме час навчити їх бути сильними, незалежними і самостійними – саме такими я і хотіла б їх бачити.
Це рішення спричинило за собою кілька змін. Наприклад, мені більше не треба було витрачати багато часу на те, щоб підготувати дітям шкільний обід. Це була відмінна можливість для того, щоб мотивувати дітей готувати самостійно.
Ми підібрали кілька простих рецептів здорової їжі, і я навчила своїх дітей, як приготувати що-небудь ще, крім бутербродів.
Всі мої діти (а в мене їх четверо) виявилися здатними до готування. Раніше я цього не знала і вважала, що їх максимум – це пластівці з холодним молоком. Навіть мої молодшенькі почали самостійно робити собі шкільні сніданки, крім того, могли збагнути собі що-небудь перекусити і після школи.
У нас є невеликий список ідей рецептів, який прикріплений до холодильника, а я завжди впевнена, що на кухні є необхідні продукти.
Зараз наше улюблене блюдо – це запечені яйця, тому що це відмінний спосіб отримати необхідну кількість білка.
Якщо діти хочуть приготувати цю страву, я пропоную їм заглянути в холодильник, щоб знайти різні інгредієнти, які чудово доповнять його. Дуже просто створити різні варіанти, додавши що-небудь нове.
Діти люблять додавати інгредієнти, які припадають їм до смаку, а мені подобається спостерігати за тим, які вони захоплені приготуванням. Цей рецепт відмінно підійде для сніданку, обіду і шкільних перекусів. Забавний і простий спосіб навчити ваших дітей готувати.
Сніданок
Ось деякі з наших улюблених комбінацій інгредієнтів:
1 яйце + нарізані гриби + пармезан;
1 яйце + помідори + базилік;
1 яйце + нарізана кубиками шинка + сир чеддер + зелений лук + помідори;
1 яйце + пармезан + нарізаний шпинат + часник;
1 яйце + кінза + соус сальса + нарізана кубиками ковбаса.
Сніданок: запечені яйця за 2 хвилини
Інгредієнти (1 порція):
рослинне масло;
1 яйце;
2 столові ложки молока або вершків (можна замінити на несолодке мигдальне або соєве молоко);
1/2 чашки ваших улюблених інгредієнтів, нарізаних кубиками (ми використовуємо шинку, базилік, помідори, шматочки бекону та цибулі);
щіпка солі і перцю.
Спосіб приготування:
Візьміть дві столові ложки рослинної олії і змастіть форму. Відкладіть.
Перемішайте яйця і молоко (або вершки), обрані вами інгредієнти, сіль і перець в мисці середнього розміру. Перелийте масу у форму для запікання.
Поставте форму в мікрохвильову піч, запікайте до готовності (близько 2 хвилин, але залежить від потужності мікрохвильової печі. Рекомендується запікати так: 30 секунд, потім знову 30 секунд, а потім 1 хвилина, так як яйце піднімається і може витекти з миски :). Дайте злегка охолонути, а потім вийміть з мікрохвильової печі за допомогою прихватки.
Їжте і насолоджуйтеся, поки не охололо!