Перш за все потрібно правильно наповнити чашку кальяну тютюном. Тютюн для кальяну укладають в довільному порядку, головне стежити за тим, щоб листя було розправлине. Вільна гірка тютюну буде горіти повільно і рівномірно, і утворений в результаті дим буде ароматним і насиченим. Тютюну слід укласти стільки, щоб до краю чашки залишалося не менше 5 мм. Потім чашка обертається фольгою в кілька шарів, при цьому не допускаючи щільного прилягання фольги до тютюну, щоб уникнути загоряння останнього. Якщо це станеться, дим стане гірким.

Для вільного надходження повітря від вугілля в фользі необхідно виконати отвори гострим предметом (зубочистка, голка, спиця і т. Д.). Потім в колбу наливається холодна вода, і на 5 см всередину опускається трубка. Якщо занурити її глибше, вдихати дим буде важко і неприємно. А якщо налити недостатньо води, дим не зволожуватиметься і очищатиметься. Замість води можна налити лимонад, шампанське і іншу ароматну рідину, аромат кальяну від цього тільки виграє. В кальян зі скляним дном верхня частина щільно вставляється, а якщо нижня частина металева – вкручується по різьбі. Зібравши кальян, встановіть шланг і прокладку-герметик, в разі її відсутності використовуйте в якості ущільнювача паперову серветку. Перш ніж розпалювати кальян, перевірте герметичність.

Якщо все в порядку (при закритому отворі виходу диму ви не можете втягнути повітря, але при видиху всередину клапан відкривається і повітря виходить), можна розпалювати вугілля для кальяну. Це робиться за допомогою спеціальної запальнички, але якщо її немає, можна розпалити вугілля на газовій плиті. Підготовлене вугілля розмістіть на фользі, тепер можна розпалювати кальян. Тютюн для кальяну вологий і липкий, так як він просякнутий ароматичними сумішами, тому він упаковується в поліетилен, бляшані, скляні, пластикові коробки. У звичайній паперовій упаковці продаються чорні неароматизовані сорти тютюну для кальяну.

на сторінці

Також буде цікаво:   Як вибрати брендовий годинник