Кава, заварена у френч-пресі, виходить більш смачною і ароматною, ніж при заварці через фільтр-пакети. З іншого боку, така кава може гірчити і містити дрібні частинки зерен. На щастя, можна легко позбутися від мінусів і зберегти всі плюси напою.
Готувати каву у френч-пресі не тільки зручно і просто – ви отримуєте дуже смачний напій. Причина, по якій заварена цим способом кава має такий насичений смак, полягає в тому, що мелена кава довго контактує з водою. У кавових масел досить часу, щоб змішатися з водою, за рахунок чого і досягається міцність і яскравий смак напою. У той же час плаваюча у воді кави створює проблему: дрібні частинки просочуються крізь сітку і псують текстуру напою. До того ж через них кава може вийти дуже міцною.
Два простих правила
Щоб вирішити цю проблему, потрібно всього лише не забувати про дві особливості технології заварювання кави у френч-пресі.
1. Не опускайте поршень і не накривайте френч-прес кришкою відразу після того, як заллєте каву окропом. Частинки зерен повинні кілька хвилин поплавати у воді, щоб як слід заваритися.
2. Перш ніж опустити поршень, приберіть з поверхні води спливлі частинки кави. Це дуже важливий момент, оскільки саме через них кава може вийти гіркою і каламутною.
Зрозуміло, на смак кави впливаює також помел, обсмажування і час заварювання, але якщо кава у вас хороша, буде шкода зіпсувати її неправильною заваркою. До того ж дотримання цих тонкощів не вимагає абсолютно ніяких зусиль, а різниця в смаку виходить досить помітною.