Студенти Української академії лідерства створили онлайн-ресторан зі стравами часів Голодомору 1932-1933 років. Про це повідомляється на сайті проекту «Непораховані».

Розробники назвали портал «першим онлайн-рестораном пам’яті». За допомогою проекту вони хочуть вшанувати пам’ять жертв трагедії.

Зокрема, на сайті можна побачити фото затерухі з кори дерев, паляниці з лободи і хлібців з соломи. При цьому до опису кожного блюда додаються відео зі спогадами українців з різних регіонів, які пережили Голодомор. Також історіями поділилися їхні родичі.

Меню онлайн-ресторану пам’яті:

  • Трав’яники – випечений хлібець з натертої трави, замішаний на гарячій воді з додаванням насіння льону.
  • Затеруха – запечене тісто з борошна, кори берези і води.
  • Палянички – випечені подрібнені картопляні відходи з залишками зерен, замішані на гарячій воді.
  • Хлібці – запечена кришена солома разом з просяною і гречаною половою, макухою з конопляного насіння, товчена в ступі.
  • Суп “бур’ян” – зварений качан кукурудзи і трава.
  • Товченики – перетерті з сіллю дрібна рибка запечена в чавунах.
  • Буряк – запечений буряк і молоде листя буряків.
  • Хліб – тісто з перетертої кори з жменькою висівок і листям лободи.
  • Коржик – перетерта в борошно кора дуба, подрібнені коріння очерету і лободи.

Також буде цікаво:   Потяг з Ужгорода до Івано-Франківська запустять транзитом через Румунію