Додайте в напій мед, цукор або інший підсолоджувач до смаку.
Чай з шипшиною, горіхами та корицею
Складові:
- 30 г цілої сушеної шипшини;
- 30 г волоських горіхів;
- 1 паличка кориці;
- ½ склянки (об’ємом 200 мл) сухого чорного чаю;
- вода.
Приготування
Подрібніть шипшину, але не надто сильно. Горіхи дрібно поріште і злегка обсмажте на гарячій сковороді. Розламайте на кілька дрібних частин корицю.
Змішайте підготовлені інгредієнти та сухий чай. Заберіть у ємність із кришкою. Найкраще дати суміші настоятися протягом 5-10 днів, щоб аромати з’єдналися. Суміш можна зберігати і довше, як звичайний чай.
Щоб заварити напій, залийте 1-1½ столову ложку суміші 300 мл гарячої води. Дайте настоятися 15 хвилин і процідіть чай.
Чай з шипшиною, мандарином, лимоном, корицею та бадяном
Складові:
- 1 л води;
- 60 г цілої сушеної шипшини;
- 1 паличка кориці;
- 1 зірочка бадяна;
- 1 мандарин;
- 1 столова ложка сухого чорного або зеленого чаю;
- ½ лимона.
Приготування
Закип’ятіть у каструлі воду. Викладіть туди шипшину, корицю та бадьян. Зменшіть вогонь до мінімального та варіть 10 хвилин.
Тим часом почистіть мандарин. Додайте в каструлю мандаринову шкірку та чай. Проварити ще 5 хвилин.
Зніміть напій із плити. Вижміть туди сік із лимона та мандарину. Накрийте кришкою, залиште на 5-10 хвилин і процідіть.
Чай з шипшиною та журавлиною
Складові:
- 1½ столової ложки цілої сушеної шипшини;
- 1 столова ложка свіжих або заморожених журавлин;
- 1 чайна ложка сухого зеленого чаю;
- 600 мл води.
Приготування
Всипте в ємність шипшину, журавлину та чай. Злегка помніть ягоди. Залийте окропом, укутайте та залиште на 15–20 хвилин. Перед вживанням процідіть.