Відомо, що миття рук – один з найпростіших і дієвих способів профілактики нового коронавіруса. Здавалося б, при чистих руках ваше обличчя в безпеці. Але ви впевнені, що зможете мити руки кожен раз, коли торкаєтеся якихось поверхонь? А дослідження показують, що в середньому люди чіпають своє обличчя 2-3 рази на годину!

Ось 5 порад, які допоможуть позбутися від цієї звички:

  1. Насамперед проблему потрібно визнати. Можливо, ви й не помічали, що звикли терти підборіддя або чесати брову, коли задумалися. Відзначайте такі деталі – якщо потрібно, запишіть свої звички в блокнот.
  2. Знайдіть те, чим замінити такі дотики в ситуаціях, коли ваші руки зазвичай тягнуться до обличчя. Купіть м’ячик-антистрес, заведіть звичку схрещувати пальці або дістаньте старий спіннер.
  3. Підвищіть усвідомленість: прикріпіть до монітора робочого комп’ютера стікер з написом «НЕ чіпати обличчя», якщо потрібно, поставте цю ж фразу на заставку смартфона.
  4. Зробіть штучні перешкоди, які зроблять дотик до обличчя менш зручним. Перейдіть з лінз на окуляри, якщо звикли терти очі або брову. Дівчата також можуть наростити або відростити довгі нігті, а також частіше експериментувати з макіяжем – напевно вам не захочеться випадково змастити тіні або хайлайтер. Головне – не забувати регулярно мити кисті.
  5. Якщо ви чешете обличча, можливо, справа в сухій або збезводненій шкірі. Використовуйте зволожуючі креми або гелі – і бажання чесати обличча пройде. Аналогічним чином зволожуючі краплі допоможуть, якщо ви часто трёте очі.

Також буде цікаво:   Як реагувати на грубу критику: метод Стіва Джобса