Bottega — італійський виробник ігристих вин. Його продукція вирізняється глибиною та насиченістю смаку, запашним ароматом, витонченістю бульбашок, легкістю мереживної пінки, яка утворюється на краях келиха. Пляшки, у які розливають вина, мають вишуканий дизайн, тому є чудовим варіантом для подарунка на будь-яке свято.

Історія підприємства

Бренд був заснований у сімдесятих роках минулого століття у комуні Рефронтоло округу Тревізо, що розташований у Венеції. Місцевість відома розкішними виноградниками та є колискою виноробства Італії. Підприємство засновано Альдо Боттега — талановитим вихідцем із сім’ї виноробів. Спочатку компанія зосередилася на виробництві вина, але потім розширила свій асортимент. Він охоплює ігристі вина, лікери та граппу. Наполеглива праця команди привела до того, що сьогодні шампанське Bottega вважається одним із найкращих не лише в Італії, а й у світі.

Виробничі території Bottega

Компанії належать території, розташовані на пагорбах Вальдоббіадене та Конельяно. Вирощувати виноград у цій місцевості почали приблизно 3 тисячоліття тому. Кліматичні умови характеризуються помірністю, а від вітрових поривів виноград захищений масивом гір. Зазвичай тут світить сонце, проте і дощів вистачає. У виноградниках Bottega здебільшого вирощують виноград сорту просеко. Він вирізняється щільною шкіркою та нейтральним смаком, що робить його оптимальним варіантом для виробництва якісних ігристих вин. Наприклад, в асортименті Маудау продукція виробника представлена брендами Prosecco, Fragolino, Rose.

Секрети виробництва

Компанія категорично виступає проти хімії. Навіть лози обробляють органічним способом. Для знищення комах застосовують добрива, що базуються на натуральних елементах. Завдяки цьому продукція має особливий натуральний смак. Плоди зривають руками. Збирати врожай починають наприкінці літа та завершують у середині осені. Коли виноград зібраний, він проходить суворий відбір для кюве. Виробник використовує сік виключно первинного віджиму. Компанія регулярно покращує виробничу методику. Секрет бренду — це дбайливе ставлення до сировини. Фахівці спостерігають, щоб ягоди не контактували з повітрям, не окислювалися, втрачаючи цінні ароматичні елементи. Також виробнича технологія передбачає таке:

  1. сусло настоюється 12 годин при 2 градусах;
  2. щоб зробити алкоголь ігристим, його доповнюють дріжджами, а потім витримують 30 днів;
  3. після виконання стабілізації здійснюють розлив алкоголю та його дегустацію.

Суворе дотримання виробничої технології дає можливість ігристому вину компанії успішно конкурувати з продукцією інших брендів. Тим, хто цінує італійський алкоголь, безперечно варто спробувати алкоголь Bottega та насолодитися смаком цього напою.

Також буде цікаво:   ЄС знімає обмеження для мандрівників з «паспортами вакцинації»