Морква по-корейськи – це страва з кореня зі східної Азії, а особливо популярна в Кореї. За легендою, ця страва була створена в період Династії Чосон, коли король приказав приготувати новий вид страви з моркви для своєї королівської родини. Корейський шеф-кухар, який відповідав за приготування їжі, додав до моркви різні приправи, зокрема гостру пасту з перцю, соєвий соус і часник. Так народилася морква по-корейськи, яка стала невід’ємною частиною корейської кухні і поширилася по всьому світу.
Приготуйте корейську моркву за цим рецептом, і ви більше не захочете готувати по іншому.
Ось детальний опис рецепту приготування моркви по-корейськи:
Інгредієнти:
- 4 середні моркви
- 1 столова ложка рисового оцту
- 1 столова ложка цукру
- 1 столова ложка кунжутної олії
- 2 чайні ложки кунжуту
- 1/4 чайної ложки солі
- 1 зубчик часнику, дрібно нарізаний
- 1 чайна ложка кімчі порошку (необов’язково)
- 1/4 чайної ложки перцю чилі (необов’язково)
Як готувати моркву по-корейськи по кроково
- Нарізайте моркву на довгі тонкі соломки за допомогою ножа або терки. Якщо вам легше нарізати моркву за допомогою овочерізки, то можете скористатися нею.
- У склянку змішайте рисовий оцет, цукор, кунжутну олію, кунжут, сіль, нарізаний часник, кімчі порошок і перець чилі (якщо використовуєте). Ретельно перемішайте, доки цукор повністю не розчинився.
- Додайте маринад до моркви і добре перемішайте, щоб кожна соломка була покрита маринадом.
- Покрийте моркву плівкою для їжі і залиште в холодильнику на 30 хвилин, щоб маринад вбився в моркву. Якщо у вас є час, можете залишити моркву в холодильнику на декілька годин або навіть на ніч, щоб вона стала ще більш насиченою смаком.
- Перед подачею перемішайте моркву, щоб рівномірно розподілити маринад, і подайте на стіл.
Ваша морква по-корейськи готова! Вона має соковитий і ароматний смак і підходить як закуска або гарний додаток до головної страви. Якщо ви любите гостре, то можна додати більше перцю чилі або інших гострих приправ, наприклад, порошок кайєнського перцю. Також можна експериментувати з іншими інгредієнтами, додавати до маринаду соєвий соус, лимонний сік або свіжий імбир.
Якщо у вас немає рисового оцту, його можна замінити звичайним яблучним оцтом або лимонним соком. Кунжутну олію можна замінити будь-якою іншою рослинною олією, наприклад, оливковою, сонячниковою або кунжутовою олією.
Не забудьте нарізати моркву тонкими соломками, щоб вона швидше набирала маринаду і ставала більш соковитою. Якщо ви любите менш кислу моркву, то можна зменшити кількість оцту та цукру.
Насолоджуйтеся вашою соковитою та ароматною морквою по-корейськи!