Всі секрети приготування грибів для супу чи будь якого іншого блюда.

Як підготувати білі гриби

Перебиріть гриби. Якщо на капелюшках є листя або забруднення, видаліть їх за допомогою м’якої губки. Складіть гриби в підходящу ємність, залийте холодною водою і залиште на годину. Після промийте один-два рази.

Огляньте вимочені білі гриби, видаліть з капелюшків потемнілі ділянки і очистіть ніжки за допомогою ножа. Великі екземпляри розрізайте на половинки або шматочки середнього розміру. Невеликі можна залишити цілими. Якщо гриби червиві, викиньте їх.

Заморожені білі гриби готуйте відразу після того, як дістанете їх з морозилки.

Сушені гриби залийте окропом і залиште на 2 години.

Скільки варити білі гриби

Час приготування залежить від того, як ви будете використовувати продукт далі. До того ж невеликі і нарізані середніми шматочками гриби доходять до готовності швидше, ніж великі.

Після закипання варіть свіжі білі гриби:

  • для смаження – від 20 до 30 хвилин;
  • для заморозки – 15-20 хвилин;
  • для засолювання – 30-40 хвилин;
  • для маринування – 30-40 хвилин;
  • для супу – 30-40 хвилин.

Свіжоморожені гриби готуйте 30-40 хвилин, а вареноморожені – 20-25 хвилин. Сушені беруть тільки для супу, попередньо проварити їх 20 хвилин.

Визначити, що білі гриби готові, нескладно: вони опустяться на дно каструлі.

Як варити білі гриби

Покладіть гриби в каструлю і залийте водою кімнатної температури. Для сушених можна використовувати і ту воду, в якій вони вимочувалися. Додайте сіль, досить 1 чайної ложки на літр або менше, якщо гриби потрібні для засолювання або маринування.

Доведіть до кипіння на сильному вогні, після зменшіть до невеликого і готуйте стільки, скільки потрібно для подальшої обробки.

У процесі приготування знімайте піну з поверхні води.

Якщо ви готуєте не суп, відварені гриби відкиньте на друшляк.

Також буде цікаво:   10 питань про коронавірус, на які до сих пір немає відповіді