На офіційному форумі Apple безліч власників iPhone XS і XS Max поскаржилися на тріщини скельця основної камери свого пристрою. Причому практично всі вони запевняють, що гаджет не падав і ніяким іншим механічним впливам не піддавався.

Тріщини з’являються навіть на тих пристроях, що використовуються в чохлах і кейсах. Зазвичай це скол в області мікрофона в правій частині скла, хоча іноді зустрічаються і пошкодження на протилежному боці.

Один з користувачів повідомив про проблему «прямо з коробки» – під склом камери його XS Max якимось чином опинилася пил, внаслідок чого на фото завжди були чорні плями. Але це півбіди. Днями модуль камери, за його словами, просто відійшов від корпусу, коли смартфон просто лежав на столі.

Всі, хто звертався з подібними проблемами в сервісний центр, були змушені ремонтувати пристрій за свій рахунок. Тріщина в склі класифікується як наслідок механічного впливу. Однак користувачі впевнені, що причиною є виробничий дефект, який повинен покриватися гарантією.

Офіційно Apple цю ситуацію поки ніяк не коментує, однак якщо тема на форумі розростеться ще більше, то представникам компанії доведеться якось відреагувати.

Поки ж усім власникам iPhone XS і XS Max можна порекомендувати вкрай дбайливо використовувати свої смартфони і, по можливості, купити надійні чохли.

Також буде цікаво:   Xiaomi представила idmix Super Travel - портативний зарядний пристрій для мандрівників