Зварити щось смачне та швидко – завдання не просте, особливо коли є багато роботи та мало часу. Але фарш може стати вашим найкращим другом, якщо знати, як його готувати. Цей продукт такий універсальний, що може бути використаний для створення багатьох різноманітних страв. Отже, ось десять рецептів, які допоможуть вам швидко та смачно приготувати страви з фаршу.

Котлети з фаршу

Це класичний рецепт, який можна варіювати за власним бажанням.

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу (яловичина або свинина)
  • 1 яйце
  • 1 цибуля
  • 50 г хлібних крихт
  • сіль та перець за смаком
  • олія для смаження

Приготування:

  1. Цибулю дрібно нарізати та підсмажити на розігрітій сковороді до золотистого кольору.
  2. У миску змішати фарш, яйце, цибулю, хлібні крихти, сіль та перець.
  3. Ретельно замішати все разом.
  4. Сформувати котлети, збільшивши їх розмір на 20% від бажаного розміру.
  5. Розігріти олію на сковороді та обсмажити котлети з обох боків до золотистого кольору.
  6. М’ясні кульки

М’ясні кульки

Це ще одна смачна страва з фаршу.

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу (яловичина або свинина)
  • 1 яйце
  • 50 г хлібних крихт або рису
  • 1 столова ложка соєвого соусу
  • 1 чайна ложка часнику, нарізаного на дрібні шматочки
  • 1 чайна ложка свіжого імбиру, нарізаного на дрібні шматочки
  • 1/4 чайної ложки куркуми
  • сіль та перець за смаком
  • олія для смаження

Приготування:

  1. У миску змішати фарш, яйце, хлібні крихти або рис, соєвий соус, часник, імбир, куркуму, сіль та перець.
  2. Ретельно замішати все разом.
  3. Сформувати невеликі кульки розміром біля 3 см.
  4. Розігріти олію на сковороді та обсмажити м’ясні кульки з усіх боків до золотистого кольору.
  5. М’ясні рагу з фаршу

М’ясне рагу з фаршу

Рагу з фаршу – це проста та смачна страва, яка готується дуже швидко.

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу (яловичина або свинина)
  • 1 цибуля, нарізана на дрібні шматочки
  • 1 морква, нарізана на дрібні шматочки
  • 400 г консервованих помідорів
  • 1 чайна ложка смаженої паприки
  • 1 чайна ложка куркуми
  • сіль та перець за смаком
  • олія для смаження

Приготування:

  1. Розігріти олію на сковороді та обсмажити цибулю та моркву до золотистого кольору.
  2. Додати фарш та продовжувати смажити до того моменту, поки фарш не змінить колір на білий.
  3. Додати консервовані помідори, паприку, куркуму, сіль та перець.
  4. Добре змішати все разом та на
  5. меншеному вогні тушкувати протягом 15-20 хвилин, поки рагу не стане густішою.
  6. Подавати зі свіжим хлібом або гарніром на вибір.

Фаршовані перці

Це традиційна страва, яка готується з перців, фаршу та рису. Ця страва може бути приготовлена з будь-якими видами фаршу та додавати будь-які овочі на ваш смак.

Інгредієнти:

  • 6-8 перець (бажано червоних або жовтих)
  • 500 г фаршу (яловичина або свинина)
  • 1 цибуля, нарізана на дрібні шматочки
  • 1 часна ложка часнику, нарізаного на дрібні шматочки
  • 1 склянка вареного рису
  • 1 чайна ложка куркуми
  • сіль та перець за смаком
  • олія для смаження

Приготування:

  1. Вирізати верхушки перців та видалити насіння.
  2. Розігріти олію на сковороді та обсмажити цибулю та часник до золотистого кольору.
  3. Додати фарш, сіль та перець та продовжувати смажити до того моменту, поки фарш не змінить колір на білий.
  4. Додати варений рис, куркуму та солі та перцю за смаком.
  5. Змішати все разом та викласти отриману масу у перці.
  6. Розігріти духовку до 180 градусів та випікати фаршовані перці протягом 25-30 хвилин.
  7. Подавати гарячим.

Фаршировані кабачки

Це легка та смачна страва, яка готується з кабачків, фаршу, рису та овочів.

Інгредієнти:

  • 4-6 кабачків
  • 500 г фаршу (яловичина або свинина)
  • 1 цибуля, нарізана на дрібні шматочки
  • 1 часна ложка часнику, нарізаного на дрібні шматочки
  • 1 склянка вареного рису
  • 1 чайна ложка куркуми
  • 1 цибулина, нарізана на кільця
  • 1 морква, нарізана на кубики
  • 1 перець, нарізаний на кубики
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • сіль та перець за смаком
  • олія для смаження

Приготування:

  1. Вирізати верхушки кабачків та видалити середину.
  2. Розігріти олію на сковороді та обсмажити цибулю та часник до золотистого кольору.
  3. Додати фарш, сіль та перець та продовжувати смажити до того моменту, поки фарш не змінить колір на білий.
  4. Додати варений рис, куркуму та сіль та перець за смаком.
  5. Змішати все разом та викласти отриману масу у кабачки.
  6. Розігріти духовку до 180 градусів та випікати фаршировані кабачки протягом 20-25 хвилин.
  7. Поки кабачки випікаються, обсмажити на сковороді цибулину, моркву та перець.
  8. Додати томатну пасту та сіль та перець за смаком та продовжити тушкувати на помірному вогні протягом 10-15 хвилин.
  9. Подавати гарячим з соусом на основі овочів.

Лазанья з фаршем

Це класична страва, яка готується з м’ясним фаршем, соусом болоньєз та листями лазаньї. Ця страва може бути приготовлена з будь-яким видом фаршу та може бути доповнена різними інгредієнтами на ваш смак, такими як гриби, шпинат, кабачки тощо. Нижче подана рецепт лазаньї з фаршем.

Також буде цікаво:   Абгрейд з білою посудою

Інгредієнти:

  • 1 лист лазаньї
  • 1 склянка соусу болоньєз
  • 1 чашка фаршу
  • 1 цибуля, нарізана на дрібні шматочки
  • 1 часна ложка часнику, нарізаного на дрібні шматочки
  • 1 склянка рідкого томату
  • 1 чайна ложка базиліку
  • 1 чайна ложка орегано
  • 1 склянка тертого моцарела
  • сіль та перець за смаком
  • олія для смаження

Приготування:

  1. Розігріти олію на сковороді та обсмажити цибулю та часник до золотистого кольору.
  2. Додати фарш, сіль та перець та продовжувати смажити до того моменту, поки фарш не змінить колір на білий.
  3. Додати рідкий томат, базилік, орегано та сіль та перець за смаком. Продовжувати тушкувати на помірному вогні протягом 10-15 хвилин.
  4. Розігріти духовку до 180 градусів.
  5. У форму для запікання покласти шар соусу болоньєз, потім лист лазаньї, знову соус та тертий моцарела. Повторювати процес до закінчення інгредієнтів, зверху повинен бути шар моцарела.
  6. Випікати протягом 20-25 хвилин, поки моцарела не розтане та страва не буде гарячою.
  7. Подавати гарячим зі свіжими травами та хлібом.

Котлети по-київськи

Це класична страва української кухні, яка готується зі свинини та має хрустку скоринку. Ця страва відома своїм особливим способом приготування, що передбачає обгортання котлет у шарі борошна, яєць та панірувальних сухарів, що надає їм хрусткої скоринки та м’якого внутрішнього шару.

Інгредієнти:

  • 500 г свинини
  • 2 яйця
  • 1 склянка панірувальних сухарів
  • 1/2 склянки борошна
  • 2 ст. ложки масла
  • сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Нарізати свинину на кусочки та перетерти їх через м’ясорубку або в блендері.
  2. Додати сіль та перець до фаршу за смаком та добре перемішати.
  3. Сформувати котлети з фаршу.
  4. Поставити борошно, розбиті яйця та панірувальні сухарі у трьох окремих мисках.
  5. Обережно обсипати котлети борошном, занурити їх в яйця та занурити у панірувальні сухарі.
  6. Розігріти масло на сковороді та покласти котлети.
  7. Смажити котлети до золотисто-коричневого кольору з обох боків, протягом 2-3 хвилин з кожного боку.
  8. Подаємо котлети по-київськи гарячими з картоплею пюре та свіжим зеленням.

Спагеті з фаршем та соусом Болоньєзе

Це класична італійська страва, яка готується з фаршу, томатного соусу та спагеті. Це легко готується та ідеально підходить для вечері.

Інгредієнти:

  • 1 пачка спагеті
  • 1 чашка фаршу
  • 1 цибуля, нарізана на дрібні кубики
  • 1 морква, нарізана на дрібні кубики
  • 1 стебло селери, на
  • різане на дрібні кубики
  • 3 зубчики часнику, розрізані на дрібні кубики
  • 1 склянка томатного соусу
  • 1/2 склянки бульйону (овочевого або курячого)
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Поставити велику каструлю з водою на плиту та довести до кипіння. Додати спагеті та готувати згідно з інструкцією на упаковці.
  2. Під час готування спагеті, розігріти оливкову олію на сковороді та додати цибулю, моркву, селеру та часник. Смажити, поки овочі не стануть м’якими.
  3. Додати фарш до овочів та смажити, поки він не змінить свій колір на коричневий.
  4. Додати томатний соус та бульйон. Довести до кипіння та підсолити та поперчити за смаком. Зменшити вогонь та довести до стану симмеру, поки соус не загустіє.
  5. Злити воду зі спагетів та додати їх до сковороди з соусом. Перемішати до того, як спагеті будуть рівномірно покриті соусом.
  6. Подаємо гарячими з тертим пармезаном та свіжою зеленню.

Шашлик з фаршу

Це проста, смачна та швидка в приготуванні страва, яка відмінно підходить для вечері на грилі. Ця страва складається з м’ясного фаршу, який змішується з різними спеціями та намоченими у воді кубиками хліба.

Інгредієнти:

  • 500 г м’ясного фаршу (яловичини або свинини)
  • 1 цибуля, нарізана на дрібні кубики
  • 2 зубчки часнику, розрізані на дрібні кубики
  • 2 ст. ложки кінцівок свіжої кропиви, нарізаної на дрібні шматочки
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю
  • 4 шматочки намоченого у воді хліба, нарізані на кубики
  • Дерев’яні шампури

Приготування:

  1. Велику миску змішати м’ясний фарш, цибулю, часник, кропиву, оливкову олію, сіль та перець. Перемішувати, доки всі інгредієнти не поєднаються.
  2. Додати кубики намоченого у воді хліба до миски з фаршем. Хорошо перемішувати, доки хліб рівномірно не розподілиться у фарші.
  3. Намочити дерев’яні шампури у воді на декілька хвилин, щоб запобігти тому, що вони згоріли на грилі.
  4. Формувати фарш на дерев’яних шампурах, зробивши ковбаску довжиною близько 15 см та товщиною близько 2 см.
  5. Розігріти гриль до середньої температури та намастити його олією.
  6. Розмістити шашлики на грилі та готувати протягом 5-7 хвилин з кожної сторони, доки вони не будуть золотистими та зберуть форму.
  7. Подаємо гарячими з лимонним соком та зеленню за смаком.

Страви з фаршу – це швидкий, легкий та доступний варіант приготування обіду чи вечері. Вони можуть бути різноманітні та смачні, тож спробуйте якомога більше рецептів та експериментуйте зі складовими, щоб зн