Приготуйте корейську моркву за цим рецептом, і ви більше не захочете їсти магазинну.

Насправді блюдо моркви по-корейськи придумали корейці-емігранти, які не знайшли на прилавках радянських магазинів нічого схожого на національні кімчхи, а також пекінської капусти для його приготування. Замінити пекінську капусту вирішили морквою.

А тепер від історії до приготування. Приготувати моркву по-корейсти, дуже просто. Це не займе багато часу і вимагає зовсім простих продуктів.

Складові

  • 1 кг моркви;
  • ½ склянки рослинного масла;
  • 1 головка часнику;
  • 1 столова ложка солі (без гірки);
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 десертна ложка оцтової есенції;
  • 1 чайна ложка червоного меленого перцю;
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю.

Чистимо і натираємо моркву

Помийте і почистіть моркву. Якщо овоч сухуватий, замочіть його на 2-3 години в холодній воді. Морква вбере вологу і знову буде соковитою.

Для моркви по-корейськи потрібна тонка, як локшина, соломка. Краще для цього підійде спеціалізована терка, адже натерання на звичайній терці може бути досить складним.

Натерту моркву складіть в глибоку миску, щоб було зручно перемішувати.

Додаємо спеції

Натерту моркву посипте сіллю, цукром, червоним і чорним перцем. Також можна використовувати готову суміш приправ для корейської моркви (суміш приправ можна знайти в магазинах) і додавати спеції на свій смак. Так, багатьом подобається в цій закусці смак меленого коріандру і каррі.

Додайте оцтову есенцію, перемішайте все руками і залиште на 10-15 хвилин. Морква повинна дати сік.

Заправляємо олією

Поки морква настоюється, почистіть і пропустіть через прес часник. Посипте часником моркву, але не перемішуйте.

На сковороді розжарити (але не кип’ятіть!) рослинне масло. Вилийте його на часник. Все ретельно перемішайте за допомогою дерев’яної або силіконової лопатки або просто за допомогою двох вилок.

Деякі люблять корейську моркву з ріпчастою цибулею. В цьому випадку її потрібно обсмажити і додати до закуски перед заливкою маслом. Також можна додати смажені насіння кунжуту: з ними закуска заграє іншими смаковими фарбами.

Фасуємо і їмо

Морква по-корейськи майже готова. Розкласти її по герметичним пластиковими контейнерам і поставте в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч.

Корейська морква може зберігатися в холодильнику до двох тижнів. Так що сміливо готуйте про запас.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.