Каву з молоком готують у багатьох країнах, але найбільший його м’який смак, позбавлений звичної гіркуватості, подобається італійцям і французам. Рецептів, за якими можна приготувати каву з додаванням молока, дуже багато. Одні пропонують спочатку зварити каву, а потім розбавити молоком, інші вважають за краще відразу варити каву на молоці, використовуючи молоко замість води. Для того щоб зрозуміти який напій виходить смачніше, спробуйте різні варіанти.

Найпростіший спосіб побалувати себе кавою з молоком – зварити звичайну каву, розлити по чашках, не доливаючи приблизно на одну третину, і додати в кожну порцію кип’ячене молоко. Тим, для кого приготування кави – своєрідний ритуал, пропонуємо кілька оригінальних рецептів.

Цей напій, схожий на пухнастий сніг, поєднує в собі густу консистенцію і ніжний смак з легким відтінком гіркого шоколаду:

  • У турку замість води наливаємо свіже молоко і підігріваємо приблизно до 50 градусів.
  • В молоко кладемо каву дрібного помелу, перемішуємо і ставимо на повільний вогонь.
  • Як тільки кавово-молочна пінка почне підніматися, знімаємо з вогню, даємо осісти і знову починаємо підігрівати.
  • Повторюємо цей крок два або три рази.

Ще один рецепт кави на молоці, приготований в джезві. Він трохи відрізняється від способу, описаного вище, а післясмак напою відчувається легка нота кокосового аромату:

  • У розігріту турку насипаємо каву дрібного помелу і злегка підігріваємо на тихому вогні близько 30 секунд.
  • В окремому посуді підігріваємо молоко до 40 градусів.
  • Заливаємо молоком каву і ставимо посуд на повільний вогонь.
  • Далі, як і в попередньому рецепті, доводимо молочну каву до кипіння кілька разів, не даючи закипіти.

Наступний рецепт принципово відрізняється від запропонованих раніше. Смак і аромат цього напою можна урізноманітнити ваніллю або корицею:

  • Чайну ложку кави дрібного помелу заливаємо 50 мл окропу.
  • Добре перемішуємо і нагріваємо до того моменту, поки на поверхні не з’явиться пінка.
  • Окремо підігріваємо 50 мл молока.
  • Вливаємо молоко в джезву і знову ставимо на вогонь, домагаючись появи апетитної пінки.

Каву, зварену на молоці, як правило, подають у чашках для капучино. З молочною кавою відмінно поєднуються ніжні десерти і морозиво.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.