Простий салат з авокадо, корисний з овочами і сиром, гострий з брокколі, ситний з печерицями та пікантний з ананасом – приготувати ці страви з куркою під силу кожному. До того ж вони точно урізноманітнюють звичайний обід або навіть прикрасять святковий стіл.

Простий салат з куркою і авокадо

Складові

  • 2 варені курячі філе;
  • 1 велике авокадо;
  • ¼ цибулини;
  • сік ½ лайма;
  • 2 столові ложки рубаної кінзи або базиліка;
  • сіль і мелений чорний перець – за смаком.

Приготування

Курку наріжте смужками, авокадо і цибулю – невеликими кубиками. З’єднайте їх в мисці, додайте інші інгредієнти і добре перемішайте.

Якщо у вас є кухонний комбайн або блендер, ви можете подрібнити в ньому всі інгредієнти, крім курки. Тоді салат матиме більш кремову, ніжну консистенцію.

Корисний салат з куркою, овочами і сиром фета

Складові

  • 1 лимон;
  • 800-900 г помідорів;
  • 2 варені або смажені курячі філе;
  • 1 великий огірок;
  • ½ склянки рубаного листя петрушки;
  • ¼ склянки нарізаного зеленого лука;
  • ¼ склянки свіжого листя базиліка;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 чайна ложка солі;
  • ½ чайної ложки свіжемолотого чорного перцю;
  • ½ склянки дрібно нарізаного сиру фета.

Приготування

Натріть цедру лимона (досить 2 чайних ложок). З самого лимона вичавіть сік (потрібно 2 столові ложки). Помідори, філе і огірок крупно поріжте. Покладіть їх у велику миску, додайте туди цедру, лимонний сік, решту інгредієнтів, крім сиру, і перемішайте.

Дайте салату постояти 10 хвилин, потім ще раз перемішайте його і подавайте до столу прикрашеним сиром фета.

Гострий салат з куркою і брокколі

Складові

  • 2 головки брокколі, розібрані на суцвіття;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 5 цибулин-шалот;
  • 2 червоних перця чилі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 смажених курячих філе;
  • жменя маслин без кісточок;
  • 4 столові ложки соєвого соусу.

Приготування

Відваріть брокколі в киплячій воді або на пару протягом 4-5 хвилин (до м’якості). Свіжозаморожені брокколі потрібно буде варити на 10 хвилин довше. Відкиньте капусту на друшляк, перекладіть в миску і відставте.

У сотейнику розігрійте масло. Близько 2 хвилин готуйте на ньому дрібно нарізану цибулю-шалот, потім додайте очищений від насіння і подрібнений перець чилі і нарізаний часник. Обсмажуйте їх ще 4 хвилини до м’якості.

Вийміть цибулю, перець і часник з масла, додайте їх до брокколі. Також покладіть в миску нарізану курку, маслини і перемішайте.

Вилийте соєвий соус в сотейник з маслом, де обсмажувалися цибуля, перець і часник. Прогрійте суміш на середньому вогні і полийте нею салат. Готову страву можна подавати в теплому або холодному вигляді.

Ситний салат з куркою і печерицями

Складові

  • 500 г курячого філе;
  • 300-350 г печериць;
  • 1 велика морква;
  • 1 маленька цибулина;
  • 5-6 солоних огірків;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • сіль і чорний перець – за смаком;
  • оливкова олія.

Приготування

Натріть куряче філе сіллю і перцем і обсмажте його з двох сторін на оливковій олії до готовності. Перекладіть м’ясо на обробну дошку, дайте йому охолонути хоча б 10 хвилин, потім наріжте кубиками середнього розміру і висипте в миску.

Окремо обсмажте нарізані кубиками гриби до золотистого кольору (коли вода випарується, посоліть їх). Готові гриби відправте в миску до курки. Слідом обсмажте терту моркву і дрібно нарізану цибулю до розм’якшення і додайте їх в салат. Огірки теж наріжте дрібними кубиками і додайте до решти інгредієнтів.

Дочекайтеся, коли салат охолоне до кімнатної температури, і заправте його майонезом. При бажанні додайте ще солі і перцю.

Пікантний салат з куркою і ананасом

Складові

Для салату:

  • 1 стакан нарізаного кубиками свіжого або консервованого ананаса;
  • 450 г запеченого чи вареного курячого філе;
  • ½ склянки кешью;
  • 2 пера зеленої цибулі;
  • сіль за смаком.

Для заправки:

  • ½ склянки грецького йогурту;
  • 1 чайна ложка гірчиці;
  • ½ чайної ложки меленого сушеного часнику;
  • мелений гострий перець – за смаком.

Приготування

Змішайте ананас з нарізаним середніми кубиками філе, розділеними на половинки горіхами і подрібненим луком (для салату потрібні тільки білі і світло-зелені частини пера). Окремо приготуйте заправку: в мисці збийте йогурт, гірчицю, часниковий порошок і гострий перець.

Заправте салат, посоліть і охолодіть його в холодильнику. Подавайте як окрему страву або як закуску разом з крекерами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.